In actie voor het vrouwenhart

Atlantic Dutchesses
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 20.000 (131%)

Hart- en vaatziekten zijn al jarenlang één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Dagelijks sterven er in Nederland zelfs 57 vrouwen aan hart- of vaatziekten. Dat zijn méér dan twee vrouwen per uur. Onderzoekers van het UMC Utrecht werken aan een oplossing.

Signalen dat er iets aan de hand is met het hart zijn bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. Daarom worden hartziekten bij vrouwen niet op tijd herkend en overlijden nog te veel vrouwen onverwacht en onnodig. Ook is de behandeling van hart- en vaatziekten vaak ontwikkeld en getest bij mannen. En daardoor minder effectief bij vrouwen. Dit moet veranderen. 

 

In actie voor het vrouwenhart

Wij zijn de Atlantic Dutchesses; de eerste vier Nederlandse vrouwen die vanaf eind 2020 in 40 tot 60 dagen de Atlantische oceaan over roeien. Een afstand van ruim 5.000 km, waarbij wij volledig zelfvoorzienend zijn! Hierbij komen wij in actie voor het vrouwenhart, want meer onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen is hard nodig.

Om onze droom te verwezenlijken en het onderzoek te steunen hebben we je hulp nodig.

Steun onze actie. 

Bekijk alle
18-05-2021 | 21:48
17-02-2021 | 08:30
16-02-2021 | 14:19 Gefeliciteerd met jullie prestatie! Wij vonden het mooi om jullie reis te kunnen volgen en de content voor jullie te maken.
16-02-2021 | 11:48
15-02-2021 | 17:55 Hartklachten lijken vaak zo onherkenbaar juist bij vrouwe daar mag verandering in komen♥️
Bekijk alle

Atlantic Dutchesses als eerste vrouwenploeg over de finish!

01-02-2021 | 10:01 Ze hebben het gehaald! Zondag 24 januari zijn de dames van het team Atlantic Dutchesses na 43 dagen, 4 uur en 55 minuten als eerste vrouwenploeg over de finish gekomen op Antigua. In december 2020 gingen de vier Nederlandse vrouwen, onder de naam Atlantic Dutchesses, de uitdaging aan om de Atlantische oceaan over te steken. In een negen meter lange roeiboot varen zij 5000 km van de Canarische naar de Caribische eilanden. De vier vrouwen doen mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge.Voor het vrouwenhart De Atlantic Dutchesses willen aandacht vragen voor het Vrouwenhart. Elke dag overlijden 57 vrouwen aan hart en vaatziekten en is daarmee een van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Symptomen van hartfalen kunnen anders zijn bij vrouwen dan bij mannen en daarom steunen Atlantic Dutchesses wetenschappelijk onderzoek naar het vrouwenhart. Het doel is heel bewust gekozen, omdat een van de vorige teamleden door haar werk als laborante met het onderzoek in aanraking kwam. Marieke vult aan: “De tante van mijn man heeft op haar 46ste een hartaanval gehad, wat voor haar echt out of the blue kwam. Ze is zelf in de auto gestapt en naar de huisarts gereden, waarna ze met loeiende sirene naar het ziekenhuis is gebracht en meteen is behandeld. Het is goed afgelopen en heeft ze zich na de ingreep zo goed weten te herstellen dat ze zeven maanden na haar hartaanval een wandelmarathon heeft uit kunnen lopen. De signalen, waarvan ze over had gehoord in de EHBO-cursus die ze gelukkig kort daarvoor had gehad, herkende ze, wat haar deed handelen.  Met name haar jonge leeftijd deed haar twijfelen of dit nu wel echt de symptomen waren van een hartaanval en ze heeft geen andere eerdere signalen als zodanig opgemerkt.”Iris Noordzij, Renate de Backere, Melissa Vooren en Marieke le Duc-Bouwense hebben met hun avontuur al meer dan 20.000 euro opgehaald voor het vrouwenhart en de teller loopt nog, doneren kan via de knop 'doneer nu'.
Lees meer