D

De HEART lopende onderzoekers

De HEART lopende onderzoekers in actie tijdens de 30 van Zandvoort
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (92%)

De 30 van Zandvoort is een prachtig wandelevenement en staat bekend om de natuur, cultuur en entourage. Helaas is er dit jaar, in verband met corona, nog geen gezamenlijk wandelevenement, maar daar heeft de organisatie iets op bedacht: de virtuele 30 van Zandvoort! 

 

Wij, van het Julius Centrum van het UMC Utrecht komen daarvoor graag in actie. We gaan tussen 27 maart en 11 april in onze eigen omgeving aan de wandel. Hiermee halen we geld op voor onze 'Pact-Paces-Heart studie'. Met deze studie worden de langetermijn effecten van een beweegprogramma tijdens de chemotherapie onderzocht. Deze studie wordt in nauwe samenwerking gedaan met het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. 

 

Pact-Paces-Heart studie
Dr. Martijn Stuiver en prof. Anne May, twee van de hoofdonderzoekers: “We kijken vooral of het volgen van een beweegprogramma bescherming kan bieden tegen schade door de chemotherapie aan het hart- en vaatstelsel. Ook wordt er gekeken naar het effect op o.a. kwaliteit van leven, uithoudingsvermogen en cognitieve klachten, zoals verminderd geheugen.”

Om zicht te krijgen op de langetermijneffecten worden deelnemers die 8 jaar geleden hebben meegedaan aan deze studie, opnieuw uitgenodigd om de gezondheid van het hart- en vaatstelsel te meten. “Door de corona-maatregelen kunnen we echter minder deelnemers tegelijkertijd uitnodigen voor de uitgebreide metingen die we doen, vertellen ze. “Hierdoor duurt het onderzoek langer dan gepland. De donaties van de 30 van Zandvoort zijn ontzettend welkom en willen we heel graag inzetten voor de verlenging van de aanstelling van onze PhD-studente Willeke Naaktgeboren. Zo kunnen we nog meer patiënten includeren en kunnen we dit waardevolle onderzoek voortzetten!”

 

Help je mee? 
Steun dit fantastische team door je donatie over te maken via de donatieknop. Help je mee? Namens het gehele team, dank je wel! 

Anne May
Evelyn Monninkhof
Carla van Gils
Anouk Hiensch
Martijn Stuiver 
Roxanne Gal 
Willeke Naaktgeboren
Marije Bakker
Karel Smit 

Bekijk alle
16-07-2021 | 10:49
10-04-2021 | 21:46
10-04-2021 | 21:12
05-04-2021 | 13:47
04-04-2021 | 14:16